Zunanji minister Logar podučil Uroša Slaka o strategiji zunanje politike Slovenije (VIDEO)

V prijetnem pogovoru o prihodnosti po pandemiji (Foto: Vlada RS)

Dr. Anže Logar, zunanji minister Republike Slovenije jasno skomuniciral, katero politiko izvaja. Tisto, ki je zapisana v strateškem dokumentu o Strategiji zunanje politike in jo sam izvaja

V včerajšni oddaji 24 ur je zunanji minister RS Anže Logar Urošu Slaku, voditelju včerajšnje oddaje na POP TV jasno skomuniciral, katero zunanjo politiko izvaja in kakšne rezultate že dosega (VIDEO)

https://www.24ur.com/novice/slovenija/na-bledu-tudi-borrell-orban-plenkovic-babis-morawiecki-borisov-in-vucic.html

Na Bledu je namreč včeraj potekal 15. strateški forum BSF, ki se ga je letos udeležilo osem voditeljev držav v regiji (kar predstavlja največjo zasedbo visokih državnikov v zgodovini Blejskega strateškega foruma), šest zunanjih ministrov ter visoki zunanjepolitični predstavnik EU in drugi. Tudi direktorica monetarne unije. Da gre za pomembne izzive in priložnosti v svetu po svetovni epidemiji covid-19, je jasno, zato utemeljene izjave mnogih, da so se včeraj postavili temelji za rast in razcvet srednjeevropskega vlaka – naslednjega vlaka za rast celotne Evropske unije!

Včeraj so se postavili temelji za rast in razcvet srednjeevropskega vlaka – naslednjega vlaka za rast celotne Evropske unije

Spomnimo, da so se foruma na Bledu udeležili srbski predsednik Aleksandar Vučić, italijanski predsednik vlade Giuseppe Conte, hrvaški premier Andrej Plenković, češki premier Andrej Babiš, bolgarski premier Bojko Borisov, madžarski premier Viktor Orban, poljski premier Mateusz Morawiecki in slovenski premier Janez Janša.

“To bo čas, ko bo Evropa iskala novo ravnovesje. Novo ravnovesje moči. Vsi vemo, da to ravnovesje zelo potrebujemo. Sam osebno vidim srednjeevropske države kot ključne igralke te igre,” je povedal Janša.

Uredništvo