Župan Jevšek odstranjuje še Ivana Zajca, v.d. direktorja Pomurskih lekarn!

Vir: www.pomurske-lekarne.si

Rušilni stroj župana Jevška, ki je pred kratkim kljub nasprotovanju soustanoviteljice PIŠK (Pomurske in študijske knjižnice) Občine Beltinci in ostalih občin pogodbenic odstranil uspešno direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice Jasno Horvat, je odločil, da je na vrsti še Ivan Zajc, v.d. direktorja Pomurskih lekarn. Scenarij je znan, “ker ni naš” ga bomo v javnosti očrnili, prikazali kot človeka, ki ne spoštuje predpise, nato pa ga bomo zamenjali “z našim”.

MOMS najprej z ultimatom do denarja Pomurskih lekarn, nato prepreči Ivanu Zajcu do še enega mandata!

Da je odločitev o odstranitvi Zajca padla že pred leti, je znano. Svetnik SD, Dušan Bencik, ki je sedel na mestu nadzornika Pomurskih lekarn, je javnosti poskušal že večkrat pustiti sporočilo, da se pod taktirko Ivana Zajca dogajajo nepravilnosti pri javnih naročilih. Vse bolj je bilo jasno, da MOMS zanima plen Pomurskih lekarn, ki je kot “zlata jama” priložnost, da denar roma v občinski proračun MOMS. Ker je pri svojih namerah ostal osamljen in brez potrebne podpore ostalih predstvanikov občin, je na sceno stopil Srečko Ðurov, direktor mestne uprave MOMS. Ta je kot predstavnik MOMS zamenjal Bencika. Njegova retorika v svetu zavoda je po pričanju nekaterih predstavnikov drugih občin zasrtrašujoča, “če ne gre milom, bo pa silom”. Po preverjenih informacijah je celo grozil nekaterim članom sveta zavoda z izgubo službe. Pritiski, grožnje in manevri, da bo MOMS ukinila (reorganizirala) Pomurske lekarne po dveh neuspelih poskusih, da bi le ta prišla do denarja Pomurskih lekarn, se je zgodil manever na seji Mestnega sveta MOMS. Ta Svetu zavoda Pomurskih lekarn naloži, da v primernem roku MOMS zagotovijo 2 MIO EUR (Sklep Mestnega sveta MOMS se je glasil: Presežek se nameni za sofinanciranje regijskega projekta Soboško jezero – turistično, gospodarsko, športno in kulturno središče regije. Presežek prihodkov nad odhodki naj se v višini 2 milijona evrov nakaže MOMS v roku 15 dni od sprejetja sklepa zavoda).

Svet zavoda Pomurskih lekarn se je v tretje le odločil, da “žogo umiri” in odločil, da 1/2 dobička Pomurskih lekarn (2 MIO EUR) razdeli med občine ustanoviteljice, ne pa samo občini Murska Sobota za projekt “Soboško jezero” oz. današnji EXPANO – Vrata v Pomurje. MOMS je tako iz naslova delitve dobička prejela cca. 308.174 EUR, po takratni izjavi župana Jevška pa bi ga naj zagotovila za mlade in šport oz. za zdrav način življenja! Seveda pa je bilo jasno, da končni cilj ni le delitev dobička ampak odstranitev Ivana Zajca. Ko se je ta kot edini prijavljeni kandidat v letu 2017 potegoval za ponovni mandat direktorja, mu predsatvnik MOMS Srečko Ðurov edini od 20 članov v svetu zavoda Pomurskih lekarn ni dal podpore k imenovanju. Sledil je še manever na MOMS, kjer so člani Mestnega sveta MOMS glasovali v imenu vseh ostalih občin ustanoviteljic! Rezultat je bil jasen, če so vse občine ustanoviteljice Zajca preko svojih članov podprle, jim je hrbet obrnila MOMS in njihove namere ni spoštovala. Spet, podobno, kot v primeru odstranitve uspešne direktorice PIŠK. Svetu zavoda Pomurskih lekarn je ostala le možnost, da Zajca imenuje za vršilca dolžnosti, čemur pa je sledila pritožba MOMS, da za le to ni zaprosil soglasja MOMS. In, zgodba se je izšla. Občina je na svoji spletni strani objavila, da za delovanje Pomurskih lekar potrebuje človeka, ki bo lekarne “peljal” zakonito, preko Višjega sodišča v Mariboru pa uspela iztržiti, da se Ivana Zajca ne sme vpisati v sodni register kot vršilca dolžnosti. Da so Pomurske lekarne, tako kot drugi javni lekarniški zavodi podelile pooblastolo za javno naročanje Lekarniški zbornici Slovenije, je seveda MOMS javnosti zamolčala! Pomurske lekarne tako ostajajo brez zakonitega direktorja! To pa pomeni le, da bomo kmalu izvedeli, koga so “za zaprtimi vrati” pripravljali ključni igralci SD že nekaj let.

Je nastopil čas za Dušana Bencika, svetnika MOMS in člana stranke SD, ki po njegovem že predolgo čaka na prevzem vodenja enega izmed podjetij v “rokah” njegovih ali pa bo to Damir Domjan, magister farmacije, zaposlen v Pomurskih lekarnah, predsednik Mestne organizacije Zveze borcev za vrednote NOB in član stranke SD?

Uredništvo