Župan Jevšek, strošek za odpadke neupravičeno na naših položnicah!

Spoštovani župan Jevšek. Vaši pridni občanke in občani, smo se v mesecu marcu in aprilu z veseljem odzvali vsakoletnemu odstranjevanju odpadkov iz okolja. Radi živimo v prelepi in očiščeni okolici, še posebej pa se zavedamo, kako hvaležno nam za naša prizadevanja vrača narava.

Toda, za našo pridnost, smo v mesecu aprilu namesto pohvale, na dom prejeli višje zneske na položnicah za “Komunalne storitve”. Neupravičeno seveda!

Zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov, ter odstranitev odpadkov iz gospodinjstev, se vršita v skladu z občinskim Odlokom o načinu opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki. Plačnik posameznih storitev je povzročitelj. Vse lepo in prav, toda, ker povzročitelj odpadkov, ki smo jih pridno odstranjevali občani NI ZNAN, se ta strošek preprosto ne sme znajti na naših položnicah (četrti odstavek 47. člena Odloka)

Spoštovani župan Jevšek, ne bom podajal obrazložitev, kako zapletena je praksa glede odpadkov, ki se znajdejo v okolju in na parceli znanega lastnika. Želim samo, da popravite (ne)namerno napako in zahtevate poračun neupravičenih stroškov, ki so se znašli na položnicah gospodinjstev. Rešitev se ponuja v 50. členu omenjenega Odloka.

B.P.