Župan občine Lendava Janez Magyar še v krepitev sodelovanja z mladimi

Foto: Občina Lendava

Župan občine Lendava še v krepitev sodelovanja z mladimi

Janez Magyar, župan občine Lendava, je danes sprejel novega predsednika Kluba študentov Lendava, Aarona Krajačiča na sedežu občine. “Sodelovanje bomo še okrepili, mlade pa vključili v soustvarjanje politike mladih za njihov jutri”, je bilo slišati župana.

“Sodelovanje bomo še okrepili, mlade pa vključili v soustvarjanje politike mladih za njihov jutri”, tako župan

Področja, kjer je pričakovati spremembe v prihodnje, Magyar pa jih je predstavil novemu vodstvu je na področju:

  • Stanovanjske politike za mlade.
  • Nadgraditve sedanjih razpisov za vzpodbujanje gospodarstva.
  • Koriščenja prostorov za še boljše pogoje delovanja mladih.
  • Rednega vključevanja mladih v opravljanje obvezne prakse v sklopu izobraževalnega programa in s kompetenčnimi mentorji

Sicer pa je župan poudaril, da si brez sodelovanja v smislu pobud in predlogov tudi pri vzpodbujanju mladih na področju podjetniških izzivov ne predstavlja in ponudil pomoč pri realizaciji le teh.

Predsednik KŠL se je županu zahvalil za dosedanje dobro sodelovanje in podprl prizadevanje občine, da s skupnim soustvarjanjem politike mladih mladi dobijo priložnost kreiranja lastne prihodnosti. Prenesel je tudi zahvalo v imenu študentov in dijakov, ki so v počitniškem času dobili priložnost opravljanja dela.

Spomnimo, da je Občina Lendava v letošnjem letu razpisala kar:

  • 30.000 EUR za nadarjene in razveselila vse prijavljene. Vsi prijavljeni so namreč prejeli sredstva v višini od 1.500 do 3.000 EUR.
  • Namenila 60.000 EUR za opravljanje dijaškega in študentskega dela in praktično vsem omogočila delo.

Po predstavitvi je župan vodstvu KŠL pokazal prostore, kjer bi lahko mladi v prihodnje še bolje opravljali svoje poslanstvo. Gre za prostore blizu sedeža občine na Kranjčevi 4.

Župan predstavil prostore

Uredništvo