Župan Občine Tišina Franc Horvat je učenkam in učencem pokazal, da njihov trud v šolskih klopeh s strani občine ni ostal neopažen. Povabil jih je na slavnostni sprejem v Gostilno Gergjek na Tišino.

Slavnostnega sprejema so se udeležili uspešni učenci, ki so vseh devet let osnovnošolskega izobraževanja končali z odličnim uspehom. Prav posebnega sprejema pa so bili deležni učenci, ki so dosegli odlične rezultate na raznih državnih tekmovanjih in za svoj trud prejeli zlata priznanja. V znak zahvale jim je za njihov trud in uspeh podelil darila, mladi pa so se mu zahvalili za lepo izrečene besede.

Sprejema so se udeležili tudi ravnatelj OŠ Tišina Janko Durič, pomočnica ravnatelja Hema Hanc, razredničarka devetošolcev Antonija Roškar ter mentorice učencev dobitnikov zlatih priznanj Balbina Lipič, Melita Bagola in Aleksandra Bačič.

Odlični učenci OŠ Tišina z županom in ravnateljem (foto: tisina.si)

Župan jim je ob tej priložnosti zaželel veliko uspehov in sreče še naprej, v želji, da se vrnejo v domače okolje in s svojim bogatim znanjem, ki ga bodo pridobili na šolanju, po svojih močeh pripomorejo k razvoju občine Tišina.

Letošnji odličnjaki: Hana Jug, Tia Mencigar, Nika Novak, Katarina Škalič, Mija Čirič, Ines Horvat, Katarina Jendrić in Blaž Vöröš.

Dobitniki zlatih priznanj na državnih tekmovanjih:

Aljaž Štivan, 3. razred (državno tekmovanje MATEMČEK)

Samo Moge, 3. razred (državno tekmovanje LOGIČNA POŠAST)

Žan Farič, 4. razred (državno tekmovanje LOGIČNA POŠAST)

Jaka Rogan, 4. razred (državno tekmovanje LOGIČNA POŠAST)

Matic Hanc, 7. razred (državno tekmovanje LOGIČNA POŠAST)

M.Z.