V sredo, 18. maja 2022, je župan Franc Horvat pripravil slavnostni sprejem  mladih občanov za odlične dosežke. Njihovi uspehi segajo na različna področja udejstvovanja, tako na državnem kakor tudi na mednarodnem nivoju.

Strelci Strelskega društva “Koloman Flisar” Tišina so na državnem prvenstvu v dveh kategorijah osvojili naslova državnih prvakov v streljanju z zračno puško. Naslova državnih prvakov se je tako razveselila ekipa kadetov v postavi Aljaž Novak, Tristan Gyoha in Patrik Cipot. Prav tako se je naslova državnih prvakinj razveselila ekipa starejših deklic v postavi Nika Novak, Urška Hari in Neja Felgar. Med kadeti pa je postal Aljaž Novak državni podprvak. Na podelitvi Strelske zveze Slovenije je Aljaž Novak prejel bronasto plaketo 2021 za dosežen državni rekord s 191. krogi na 29. Državnem prvenstvu mladih.

Pohvalo za vrhunski dosežek je prejel Jože Lapoši s Tišine, član Atletskega kluba Pomurje. Na državnem prvenstvu v teku na 10.000 metrov med mlajšimi člani je osvojil prvo mesto.

Živa Buzeti iz Tropovec je dobitnica zlate medalje na mednarodnem tekmovanju mladih znanstvenikov družboslovnih smeri – The International Conference of Young Social Scientists. Živa je študentka mednarodnega prava na Nizozemskem in se sprejema osebno ni mogla udeležiti, zato je pohvalo v njenem imenu prevzela njena mama ga. Zdenka Verban Buzeti.

M. Z.