“Žvižgač” Gale, opozicijska veljaka SD in LMŠ (Židan, Šarec), ministra Tonin in Počivalšek, državna sekretarka Godčeva in kreatorji Tarče jutri v soočenju v oddaji Razkrito

Foto:fb

Jutri zvečer ob 20.10 so v oddajo Razkrito povabljeni vsi akterji, ki so tako ali drugače “krojili” javno mnenje v zadnjem tednu, dveh glede nabave mask in respiratorjev v spopadanju z epidemijo Covid-19 v Sloveniji. Tokrat voditelji drugače, kot na RTV Slo v oddaji Tarča in POP TV v oddaji Odmevi, obljubljajo profesionalnost, verodostojnost podatkov in “ne skakanje” v besede gostom. Kdo od povabljenih se bo povabilu odzval?

Bo “verodostojna” priča Knafelj končno razkrita za javnost?

Kdo so povabljeni:

  • Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo
  • Matej Tonin, minister za obrambo
  • Jelka Godec, državna sekretarka za področje zdravstva v kabinetu predsednika vlade RS
  • Ivan Gale, šef Splošne službe na Blagovnih rezervah
  • Marjan Šarec, predsednik stranke LMŠ in udeleženec prve oddaje Tarča
  • Dejan Židan, predsednik stranke SD in udeleženec prve oddaje Tarča
  • Aleš Šabeder, nekdanji minister za zdravje in
  • ustvarjalci obeh oddaj Tarča in prispevkov, ki so jih predvajali.

Sicer pa so novinarji med prazniki raziskali ozadja poročanja RTV Slovenija in njihovih komentatorjev, pridobili podatke Zavoda za blagovne rezerve in prečesali pogodbe, ki jih je sklenil Zavod. Prišli so do verodostojnih podatkov povezav med podjetjem RAM2 (tega je priporočil dr. Knafelj) in UKC Ljubljana, podjetji MD Global in Oeco (za slednjo naj bi stal bivši direktor Sove Selan), ki jo je v odsotnosti šefa blagovnih rezerv Zakrajška podpisal sam “žvižgač” Gale (pozneje pogodba stornirana), dokaz, da stroka iz SB Celja trdi, da so ventilatorji Siriusmed R30 podjetja Geneplanet povsem ustrezni in so jih uporabili (kupili so jih še v Franciji 300, v Veliki Britaniji 250, prav tako so jih kupovali Nemci, Nizozemci, Poljaki, Kitajci in Italijani).

Koga vse bomo jutri poslušali v oddaji Razkrito in kateri novinar in kreatorji oddaje Tarča se bodo na povabilo odzvali, bomo izvedeli ob 20.10 na TV Nova24TV.

Uredništvo