18 – letni skakalec Timi Zajc kmalu na stopničke?

Foto:fb

Timi Zajc, 18 – letni skakalec slovenske reprezentance, je na novoletnima turnejama v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu že dokazal, da je lahko novo presenečenje slovenskega skakalstva. Obakrat je bil uvrščen med najboljšo deseterico, trenutno pa je na turneji (čakata ga še dve preizkušnji) uvrščen na skupno sedmo mesto, v svetovnem pokalu pa skupno na enajsto mesto. Toda, včeraj na kvalifikacijah v Bergislu se mu ni najbolje izšlo. Pristal je šele na 20. mestu. Najboljši včeraj je bil Anže Lanišek, ki je pristal na zasluženem 11. mestu.

Na včerajšnjih kvalifikacijah v Bergislu je Timi Zajc uspel iztržiti le 20 mesto. Kot kaže, je pritisk na mladega upa bil pretežak, zato izkupiček za petkovo tretjom tekmo turneje tokrat manj ugoden. Zajc se bo namreč pomeril s Poljakom Piotrom Žylodo, ki je trenutno drugi najboljši skakalec to zimo.

Sicer pa naš mladi up ne skriva apetitov, da za dobrimi nastopi morajo “priti” tudi stopničke. Ker jim je že zelo blizu, lahko samo še držimo pesti za “piko na i”. Najprej za naslednji nastop, ki bo v torek v Innsbrucku.

Uredništvo