30.000 delavcev migrantov, zaposlenih v Avstriji, na letni ravni v Slovenijo prinese 700 MIO EUR, sporoča gospod, ki si kruh služi v Avstriji!

Foto: gov.si

Naš prispevek, ki smo ga objavili pred dnevi pod naslovom: Delavcem migrantom, rezidentom Republike Slovenije, ki si služijo kruh v Republiki Avstriji, se zagotovo dela finančna škoda, je odprl mnogo razmišljanj, tudi komentarjev. Na nas se je obrnil gospod, ki še ni obupal. Na vse dosedanje izračune je vložil pritožbe, ena izmed njih pa naj bi celo romala v ustavno presojo.

Takole je zapisal na svojem fb profilu

“30.000 delavcev migrantov, zaposlenih v Avstriji, ne ilegalcev, da ne bo pomote, katere sicer socialisti radi poimenujejo migranti, na letni ravni iz avstrijskega gospodarstva v Slovenijo prinese ca. 700 milijonov evrov, brez da bi Slovenijo stali en cent. Gre za plače, da o multiplikativnih učinkih, glasniki, promotorji (beri ostalem kapitalu, ki zaradi nas najde pot v očetnjavo), ne načenjam. Toliko suficita ne ustvari celotno slovensko gospodarstvo, da o državnih konglomeratih ter njih parazitih ne izgubljam besed”.

V zahvalo nas na socialistični strani Alp dvojno davčijo

“V zahvalo nas na socialistični strani Alp dvojno davčijo. In ne, ne gre za razliko v davku, kot radi povedo nepoučeni. Za razliko v davku bi lahko šlo samo v primeru, če sta oba davčna sistema identična, prav tako mora biti identična delovna zakonodaja ter socialna politika. Ker to ni, ne moremo govoriti o razliki v višini davka, ampak o nekompatibilnih sistemih, ki povzročajo beg možganov, beg kapitala, beg ljudi. In to predvsem na periferiji. Zdaj, vsak, ki ve sešteti dva in dva, bo razumel, kaj to pomeni na dolgi rok, predvsem za mikrogospodarstvo periferije, ki ga ta kapital živi.
No premier Šarec cvre krofe in skače v bazen brez vode, a pred volitvami s svojim avtobusom (že takrat sem ga dojemal kot brezveznega narcisoidnega tretjerazrednega glumca, ki misli da je Bobby Kennedy) tudi nam, zaposlenim v tujini, ki smo v bistvu najprofitabilnejši izvozni produkt te države, obljubi, da nam bo prisluhnil, saj tako kot je, ne more biti. No, sam mu itak nisem verjel, tako kot ne Cerarju, ko me je gledal v oči in dejal, da se bo zavzel za rešitev problematike. Ja, ta isti Cerar je danes zunanji minister v vladi Serpetinška in predstavlja slovensko diplomacijo, ljudje se pa čudijo, da nas Hrvati ter vsi ostali vozijo. Da ne začnem o tem, da je prva dama Amerike lepa Slovenka. Pomislite, da imajo Hrvati prvo damo. Uf, kako bi tak položaj izkoristili v svoje dobro. A pustimo zdaj to”.

In delavci migranti ponudimo rešitev

“In delavci migranti ponudimo rešitev. Naslonimo slovenski davčni red na avstrijskega, pa bo imel tudi slovenski delavec več neto od svojega bruto. Ampak ne, očitno slovenski delavec noče višje plače. Hoče Jugoslavijo in še več kaviarsocializma, a se ne zaveda, da s tem podpira korupcijo, klientelizem, nepotizem in kronizem, ter v nedogled tudi negativno selekcijo. Le zakaj se še vedno ne zaveda, da je največja blaginja v državah, kjer je privatna lastnina sveta(svetinja)”?


Ampak hej, glavno, da tudi sosedu crkne krava. In da, to povejo v Tarči. AVE

Uredništvo