60 rojstni dan OŠ 1 Murska Sobota!

Foto:B.P.

Včeraj, 30.11.2018, je Osnovna šola 1 Murska Sobota slavila svojih častitljivih 60 let delovanja. Poleg odličnega kulturnega programa, ki so ga poleg učencev šole popestrili prepoznavni obrazi iz sveta glasbe, igralstva…, nekdaj bivši učenci šole, bo v spominih ostalo tudi druženje ob torti velikanki.

Ravnateljica Tatjana Cesnik je visoke goste ter polno športno dvorano staršev in drugih povabljenih “popeljala” skozi vseh 60 let delovanja!

Foto:B.P.

Občinski ljudski odbor avgusta 1958 ustanovil OŠ 1 M. Sobota!

Šolo je ustanovil občinski ljudski odbor s svojim odlokom 24. 08. 1958, današnjo podobo pa je šola dobila deset let po osamosvojitvi. Sprva so šolo obiskovali učenci nižjih razredov gimnazije (šolsko leto 1958/1959), po letu 1958 pa je bila že šola za učence od prvega do osmega razreda. Sledila so leta združevanj šol iz bližnjih krajev in “polnejša” z mnogimi oddelki.

V letu 1978 s kar 24 oddelki in 728 učenci!

Takratne generacije so poskrbele, da so bile šolske klopi polne. V letu 1981/1982 je šola delovala v 29 oddelkih, tega leta pa se spominjajo tudi po tem, da je gimnazija dobila svoje prostore na lokacije sedanje Gimnazije in SPTŠ Murska Sobota.

Zadnjih nekaj več kot deset let je šola sledila vsem spremembam v družbi. Uvedla je prehod med devetletne osnovne šole, začela z zgodnjim učenjem tujega jezika in opisnega ocenjevanja.

“V prijetno urejeni šoli, polni medsebojnega spoštovanja, razumevanja in iskrenosti, ustvariti pogoje za pridobivanje kvalitetnega in uporabnega znanja.”
V publikaciji šole, ki jo danes obiskuje 661 učencev in jih poučuje 82 delavcev šole, je zapisano: “V prijetno urejeni šoli, polni medsebojnega spoštovanja, razumevanja in iskrenosti, ustvariti pogoje za pridobivanje kvalitetnega in uporabnega znanja.”
Čestitke OŠ 1 ob prehojeni poti in srečno ter uspešno tudi v prihodnje tudi v imenu uredništva spletnega portala pomurske-novice.si!
Uredništvo