Pogovarjali so se o trenutni politični situaciji in možnosti za izhod iz politične krize. Pivčeva poudarja, da ne gre za sestavljanje povolilne koalicije, kot sredinska stranka se želijo pogovarjati z vsemi. V stranki Naša dežela pravijo, da sprejmejo vsako vabilo parlamentarnih strank. Veseli jih, da se je stranki pridružila poslanka Mateja Udovč, kar jih odslej uvršča med parlamentarne stranke.

O sodelovanju z Janšo je Pivčeva v preteklosti večkrat izjavila, da je le-ta človek z izjemno dobrimi veščinami vodenja in zmožnostjo strateškega načrtovanja ter izvajanja vsebinskih projektov. Na razprave z njim se je treba vedno dobro pripraviti.

Podobno je v preteklosti večkrat poudarjal Počivalšek, ki je primerjal sodelovanje v tej vladi z delom v prejšnjih. Sodelovanje z Janezom Janšo kot predsednikom vlade je korektno, profesionalno in temelji na koalicijski pogodbi. Kot gospodarstveniku mu je pomemben rezultat oz. realizacija, kar je za to vlado zelo dobra značilnost.

Vsi predsedniki zagotavljajo, da bodo po volitvah še naprej delovali v dobrobit naših državljanov, kar so v preteklosti že dokazali.

M. Z.