Romano Tomc in Milana Zvera evropski kolegi z zaskrbljenostjo sprašujejo, kaj se dogaja v Sloveniji  

“V EU parlamentu se informacije hitro širijo. Zato že zjutraj vprašanje – ali imate v Sloveniji še vlado? Noben predsednik vlade v EU politično ne bi preživel javnega priznanja, da je ukazal politične čistke v policiji in na javni radioteleviziji,” je na socialnem omrežju zapisala evropska poslanka Romana Tomc.

“Šok, ki so ga nekateri doživeli ob spremljanju včerajšnjih nastopov Roberta Goloba je razumljiv, a v resnici je le pokazal svoj pravi obraz. Očitno vlada panika in posledica je popolna izguba nadzora nad samim seboj,” je nadaljevala Tomčeva. Takšna aroganca predsednika vlade Roberta Goloba, ki ga vse več Slovencev ne obravnava več kot nekakšnega mesije, ni prav nič novega. Takšen način komunikacije je Golob imel že že pred volitvami, ko je člane in simpatizerje Slovenske demokratske stranke zmerjal s fašisti.

Golobova vlada po po letu in pol vladanja še vedno izvaja brutalne kadrovske čistke, dviga davke, s skupnim državnim denarjem dobesedno vrača usluge kolesarjem in si utira pot do prevzema državnih energetskih podjetij. Tisti, ki so v poletnih neurjih in poplavah so prepuščeni na milost in nemilost, saj so do sedaj bili deležni le obljub.

Ob tem, da se socialni transferi krčijo, se investicije enostavno ukinjajajo ali prelagajo v naslednja leta, ko Golob po vsej verjetnosti ne bo več predsednik vlade. Ilegalni migranti se po Sloveniji prosto sprehajajo, ob tem pa narašča kriminal, ki ga policija vključno s posilstvi po nareku vlade prikriva. Dejstvo je, da za mesečno plačo lahko kupimo vsak mesec manj, a ta vlada nima pojma, kaj narediti za dobrobit ljudi, za gospodarstvo in za Slovenijo.

Vsakodnevno smo namreč priča prerekanjem v lastnih vrstah največje vladne stranke Gibanje Svoboda, kar potegne v ukvarjanje s samo sabo celotno vlado, ki je trenutno popolnoma razglašena in neučinkovita. Koalicijska partnerja SD in Levica se očitno z Golobom strinjata, zato sta za nastalo situacijo enako odgovorna, pravi Tomčeva.

Golobu je ostal le še boj proti “janšizmu”

“Roberta Goloba trenutno vodi le cilj, da je Slovenijo potrebno očistiti janšistov, torej vseh, ki so kakorkoli povezani s stranko SDS. Vas to kaj zmrazi? Vas spomni na neke pretekle čase pred drugo svetovno vojno? Grozljivo, kdo vodi Slovenijo,” je še zapisala Tomčeva.

Na pritiske v slovenski Policiji se je odzval tudi evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je na Evropsko komisijo naslovil prednostno poslansko vprašanje glede javnega priznanja predsednika slovenske vlade dr. Roberta Goloba o očitni diskriminaciji na podlagi političnega prepričanja. V torek, 24.10.2023 je predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob namreč javno priznal, da je tedanji ministrici za notranje zadeve Tatjani Bobnar naročil “očiščenje” slovenske Policije vseh simpatizerjev nekdanjega premierja Janeza Janše.

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) jasno definira neutemeljene razloge za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Med neutemeljeni razlogi za prekinitev delovnega razmerja je navedeno tudi politično prepričanje. Takšno postopanje je v nasprotju tudi z Listino EU o temeljnih pravicah, ki v 21. členu prepoveduje diskriminacijo na podlagi političnega prepričanja, v 20. navaja enakost pred zakonom ter v 15. pravico do dela.

“Zato Evropsko komisijo sprašujem: Kako bo kot varuhinja pogodb zaščitila vladavino prava v Sloveniji ob javnem priznanju slovenskega premierja o očitni diskriminaciji na podlagi političnega prepričanja?

Kako bo zaščitila žrtve dejanj slovenskega premierja, ki so jim bile kršene temeljne človekove pravice?

Kakšne vzvode in mehanizme ima za resnejši pregled stanja vladavine prava v Sloveniji in takojšnjo zaustavitev masovnega kršenja človekovih pravic s strani vrha Vlade RS,” je zapisal dr. Zver.

M.Z.