Se morda bližajo volitve?

Predsedniku vlade Robertu Golobu se v zadnjih dneh vidno majejo tla pod nogami, kar se odraža tudi v njegovi retoriki. Za neuspešen spopad s posledicami poplav je odgovoril z zamenjavami ministrov, za katere je še pred mesecem dni trdil, da so najboljši. Zdi se, da je po “odstrelu” zdaj že bivšega zdravstvenega ministra Danijela Bešića Loredana s prevzemom zdravstvenega resorja le kupoval čas, da ne bi imel v kratkem zopet težav na istem ministrstvu. Obljubljene reforme so obtičale v predalu, čakalne vrste pa se kvečjemu podaljšujejo.

Po dodeljenim “rdečim kartonom” Urošu Brežanu in Ireni Šinkovec je njuna resorja zaupal “prekaljenima bleferjema” Alenki Bratušek in Marjanu Šarcu, sedaj pa razmišlja o radikalni reorganizaciji vlade, ki naj bi po nekaterih informacijah imela le sedem ministrov.

Bo Golob poteptal referendumsko odločitev in pritrdil Janši?

S priznanjem, da ga je z oblikovanjem, po številu ministrstev, rekordne vlade močno pihnil mimo, se zdi, da se je od Janše naposled le nekaj naučil. A glej ga zlomka, tega ne zna na drugačen način pokazati, kot da podobno, kot pred volitvami, v javnih nastopih vse bolj bije boj proti “janšizmu”. Najprej je to v izjavi za javnost dejal za področje policije.

Včeraj zvečer je v Odmevih javno priznal, da se je konkretno vmešal v delovanje javne RTV Slovenija:

Se morda bližajo volitve ali pa ima globoka država že Golobovega naslednika? Retorika Goloba gotovo napeljuje na to, da mu gorijo tla pod petami. Tako zasebno kot tudi v javnosti in na socialnih omrežjih so tisti, ki so se takoj po volitvah še počutili del ekipe, ki je Goloba spravila na oblast, poniknili. Morda priznavajo, da so kupili mačka v žaklju?

M.Z.