Ali podpirate plačevanje RTV prispevka v višini 12,75 EUR (tako odgovarja dr. Aleksandra Pivec)

Foto: fb
“Seveda sem mnenja, da vsaka država potrebuje nacionalno televizijo, ki deluje transparentno, objektivno, neodvisno od zunanjih vplivov in v korist objektivnega seznanjanja in potreb lastnih državljanov, saj je televizija medij, ki ga spremlja največje število ljudi. Njegova vloga je še toliko bolj pomembna, saj v veliki meri kroji javno mnenje državljank in državljanov, hkrati pa ima tudi pomembno vlogo izobraževanja in širjenja znanj na mnogih področjih.
⛔Naša javna RTV Slovenija na žalost ne deluje transparentno in v veliki meri, pa čeprav to zanikajo pristojni, deluje pristransko in podrejeno politiki. Tega seveda ne morem podpirati, saj sem tudi sama občutila, kakšno moč imajo mediji, ki lahko po naročilu političnih struktur, diskreditirajo in s tem tudi rušijo posameznike, in politiko, ki ni po meri in volji teh ljudi in politik.⛔
Pa vendar kljub vsemu zgoraj zapisanemu mislim in verjamem, da je RTV naročnino potrebno obdržati, kot tudi javno televizijo, vendar tako, ki bo resnično v službi ljudi, in predvsem takšno, ki deluje neodvisno in brez nadzora političnih vplivov iz katere koli strani. Zelo jasno je, da mnogi državljani v tem trenutku tega stališča ne morejo sprejeti in da to stanje, ne more trajati. In gledalke in gledalci smo tisti, ki jih javni servis v to mora prepričati, brez dvomov.
⛔Javni servis mora nuditi tudi dovolj izobraževalnega in dokumentarnega programa, ki je nujno potreben posodobitve in bolj kakovostnih vsebin.
Prav tako je treba javni RTV servis racionalizirati, reorganizirati in na novo zastaviti delovanje, tako v vsebinskem, kot tudi operativnem smislu”, zaključi Pivčeva.
Dr. Aleksandra Pivec