Bo SD izstopila s koalicije?

Pred dnevi smo poročali, da je kot eno izmed možnosti na političnem parketu v bližnji prihodnosti predsednik SDS Janez Janša omenil tudi interpelacijo celotne vlade, ki jo trenutno še vodi Robert Golob.

Janša: “Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo vlade”

Da je interpelacija upravičena, meni tudi 44,3% vprašanih v anketi, ki jo je za časnik Delo izvedla Mediana. Takšnega mnenja je tudi tretjina podpornikov koalicijske stranke SD, ki jo trenutno še vodi Tanja Fajon.

Kot najpogostejši razlog za interpelacijo anketiranci navajajo slabo vodenje vlade.

Dejstvo je, da se koalicija že dlje časa ukvarja predvsem sama s seboj, kar povzroča popolno neučinkovitost pri delu vlade, ki ji nikakor ne uspe prekiniti stavkovnega vala in začeti z izvajanjem napovedanih reform. Aktualno vlado zelo označuje izbruh afere v zvezi z nakupom stavbe za potrebe sodišč, kar je Slovenijo uvrstilo v sam vrh evropskih držav z visoko stopnjo korupcije.

Rezultati ankete, ki bodo objavljeni jutri, so slabi za vse tri koalicijske stranke (Svoboda, SD in Levica), še posebej izstopa SD, katere člani menijo, da bi morala stranka zaradi odnosa predsednika vlade Roberta Goloba do nje zapustiti koalicijo.

A. L.