Ministrstvo zavrnilo ponudbo Arrive

Avtobusni promet Murska Sobota bo na podlagi odločitve ministrstva za infrastrukturo še naprej izvajalo gospodarsko javno službo javnega linijskega prevoza potnikov na območju Pomurja. Za to se je potegovalo tudi podjetje Arriva iz Kranja, ki je pri prijavi ponudilo ceno 1,80 evra brez DDV za kilometer ter s tem prvotno izrinilo podjetje AP Murska Sobota, ki je ponudilo 1,94 evra brez DDV za kilometer.

(foto: arriva.si)

Soboško podjetje je zahtevalo revizijo postopka in v pritožbi izpostavljalo neobičajno nizko ceno konkurenčnega ponudnika, ki je bila po priznani reviziji v ponovljenem postopku odločanja bila temeljito preverjena. Ministrstvo v sklepnih ugotovitvah navaja, da naročnik sicer ni ugotovil, da ponudnik Arriva ni zmožen izpolniti naročila po ponujeni ceni, pač pa, da ni dokazal, da naročilo zmore izpolniti. S tega razloga so ponudbo zato zavrnili.

Avtobusna postaja Murska Sobota (foto: M.Z.)

Znova so pregledali tudi ponudbo AP Murska Sobota in ugotovili, da ta izpolnjuje vse pogoje javnega naročila in izpolnjuje pogoje za izvedbo naročila.

M.Z.