Bivši član stranke SD in aktualni ilirskobistriški župan Emil Rojc nastavil ogledalo svoji bivši stranki

Foto: fb

“Spoštovani bivši kolegi iz SD, glede na to tako kako malo je vaš nekdanji minister Pikalo naredil za šolstvo in kako veliko je stranka SD naredila, da šolstvo v času epidemije težje deluje, vam je sedanje ministrica lahko samo vzor, ne pa razlog za interpelacijo”, sporoča  bivši član SD in sedanji župan Ilirske Bistrice Emil Rojc.

Morda je slika naslednjega: 2 osebi in besedilo

Rojc jih je spomnil na glasno – v sodelovanju z gospodom Štrukljem na poziv vladi PROTI nošenju mask!

 

Spomnimo, da so se v stranki SD odločili, da ga zaradi nespoštljive in žaljive komunikacije z novinarko izključijo iz članstva v stranki (predlog pa je podal Mladi forum SD). Resnica, ki pa je bolela, pa je bila odlično sodelovanje s stranko SDS v koaliciji SD na lokalnem nivoju ter ostra kritika do lastne stranke, ki ni znala rešiti (pre)mnoge probleme v času “vladanja” Marjana Šarca.

Takrat je povedal in pojasnil na svojem fb profilu:

Glede na to, da so vsi izbrani novinarji, ki sodelujejo v kurji vojni proti meni povedali svoje je prav, da na kratko odgovorim vsem skupaj.

Očitek: Ne odgovarjam na vprašanja novinarjev.
Pojasnilo: Odgovori javnih oseb ( župana ) medijem so opredeljeni v Zakonu o medijih, ki se ga kot župan dosledno držim. Kdor temu oporeka naj navede konkreten primer, kdaj sem zakon kršil. Obtožbe brez dokazov so navadno »kokodakanje«.

Očitek : Kot župan se neprimerno izražam.
Pojasnilo kdo je podvržen kritiki javnosti: Vse osebe, ki imajo vpliv na javnost bodisi, da razpolagajo z javnim denarjem, so financirane iz javnih sredstev ali imajo vpliv na javno mnenje se morajo zavedati, da so podvržene kritiki javnosti. Mnogi novinarji zmotno razlagajo, da v to skupino sodimo zgolj funkcionarji. V to skupino sodijo tudi novinarji, ki morajo prenesti kritiko tistih, ki njihove članke beremo.

Pojasnilo glede ostrine kritike: Ostrina kritike je odvisna od ostrine besed, ki jih postavi najostrejši sodelujoči v kritikah ali razpravi. Ostrino odnosov ( razprave ) med občino Ilirska Bistrica in novinarskim cehom je določila novinarka Primorskih novic s tem, ko je občino Ilirska Bistrica v svojem članku označila kot Bana občino. Glede na to, da Društvo novinarjev in nihče od ostalih novinarjev to ni obsodil, mi to daje pravico podobno ostrino uporabljati, ko sam ocenjujem delo novinarjev. Kar pomeni, da se novinarke Primorskih novic in ostali novinarji nimajo kaj zgražati nad ostrino besed, ki jo uporabljajo sami.

Pojasnilo glede moje obsodbe s strani Socialnih demokratov: V zadnjih leti se je že večkrat zgodilo, da me je vodstvo SD v javnosti obsodilo brez, predhodnega posvetovanja z menoj. Zato na tem mestu navajam: » Če imate mojo telefonsko številko, ko je potrebno lepit plakate stranke po občini, se je spomnite tudi takrat, ko vam jezik prehiteva možgane«.

Uredništvo