Blagoslov malih živali

Po dveh letih ponovno blagoslovili male živali

V Odrancih že vrsto let zelo uspešno deluje Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Odranci. Vsako leto ob godu sv. Frančiška Asiškega izmenično v Odrancih in Črenšovcih pripravijo tudi blagoslov malih živali. Letošnji blagoslov malih živali, ki so ga opravili prvo nedeljo v oktobru, je bil že 19. po vrsti in je potekal v župnijski cerkvi v Odrancih.

Člani društva so se udeležili zahvalne svete maše in blagoslova malih živali z vero, da  blagoslov varuje živali pred boleznijo in nesrečami. Otroci so pred oltar v cerkev prinesli zajčke, muce, papige, želve, psičke in druge male živali. Pri sveti maši so razmišljali o sv. Frančišku Asiškem, ki je vzor lepega odnosa do vsega stvarstva, tudi do živali. Odranski župnik Lojze Kozar ml. je opravil tudi blagoslov teh živali.

Na Trgu Lojzeta Kozarja st. pa je po končani sveti maši potekal še blagoslov živali, ki so jih člani društva pripeljali na vozu. Ob tej priložnosti sta župnik in mladi član društva Domen Ferenčak v zrak spustila globa pismonošo, ki je simbol miru.

M.Z.