Bo simbolični podpori sledila tudi finančna?

Soboški župan Damjan Anželj je danes sprejel teniškega igralca Marina Kegla, ki je letos v Avstraliji, na sploh prvem turnirju za grand slam gluhih in naglušnih v zgodovini, osvojil odlično drugo mesto!

Anželj uslišal pobudo Kuharjeve

Damjan Anželj je na pobudo mestne svetnice SDS Nade Kuhar Marinu Keglu že izrazil pisno podporo, ko je tekmoval na turnirju v Avstraliji. Takrat je bilo govora tudi o finančni podpori, česar Anželj takrat ni potrdil, pa tudi ne zanikal. Dejal je le, da je podporo občine za tovrstne primere mogoče dobiti na več načinov.

Danes se je Anželj Keglu zahvalil, da v Sloveniji in svetu ponosno zastopa tudi barve soboške občine in mu ob tej priložnosti izročil simbolično plaketo ter mu zaželel veliko športnih uspehov tudi v prihodnje! Bo Marino Kegl, ki je bil proglašen za parašportnika Slovenije 2022, deležen tudi finančne podpore? V času županovanja Aleksandra Jevška se to iz neznanih razlogov ni zgodilo. Bo Anželj podprl tudi športnika, ki se javno ne deklarira za podpornika njegove politične opcije?

M.Z.