Bodimo boljši, izkoreninimo vse negativne misli

Ozremo se okoli in vsepovsod ugotovimo, koliko negativizma “vije” iz ljudi. Morda tudi iz nas, pa se tega velikokrat sploh ne zavedamo. Toda, če se tega zavemo in smo pripravljeni pri sebi narediti samoanalizo, obstaja ključ, kako bomo v prihodnje ravnali, se na “sprožilce” odzivali. Če bomo vzpostavili nadzor nad svojim umom in zavestno selekcionirali vse, kar spada v negativizem, bomo ne samo sprejemljivejši in “boljši”, še počutili se bomo bolje!

Prepoznavanje negativnih misli – ključ za samoanalizo in zatiranje negativizma!

Paziti se moramo predvsem samopomilovanja in tega, da se smilimo sami sebi, obsojanja in prevalitve krivde na druge ljudi (ali kar na okoliščine oz. določeno situacijo), imamo občutek, da je načet naš ego in poteptan ponos in ene izmed najmočnejših sprožilcev – sebičnosti.

Če se bomo vsakodnevno trudili biti pozitivno naravnani, bodo negativne misli vse manj “del nas”. Preprosto bodo izginjale “iz nas”, mi pa se bomo vse bolje počutili in zaživeli boljše, lepše. Slabo več ne bo poskušalo manipulativno ravnati z drugimi in tudi moč omalovaževanja samega sebe bo izgubljala svojo moč, je zapisal Micahel J. Ritt ml. v knjigi Ključi do pozitivnega mišljenja.

Kadarkoli bomo začeli razmišljati negativno, se “zaustavimo” in se načrtno vprašajmo: Kaj je narobe, kaj se dogaja? Če menimo, da gre za sprožilec negativizma, ga preprosto preženimo – ne odzovimo se negativno. Naj bo ta pristop del nas, del našega življenja.

Bodimo boljši, svet bo tudi zaradi nas lepši!

Uredništvo