Bojan Petrijan, pomurski kandidat za poslanca RS povabil delavce migrante na skupno srečanje!

Vir:B.P.

Delavci migranti plačujejo nepravično obdavčitev od dohodka, ki ga ločeno od družin in ob vsakodnevnih potovanjih “čez lužo” morajo plačati v proračun Republike Slovenije. Vlada jim kljub organiziranju v Civilno iniciativo Apače ter ustanovitvijo stranke RESET ni prisluhnila.

Davčna sistema obeh držav nista primerljiva, zato je davčni sistem RS do delavcev migrantov krivičen, meni Bojan Petrijan, Pomurski kandidat SDS za poslanca!

Delavci migranti, ki skrbijo, da njihov kraj še živi, zaslužijo v sosednji Republiki Avstriji cca. 700 MIO EUR letno. Od 30.000 jih več kot polovica dnevno migrira iz domačega okolja v sosedno Republiko Avstrijo. Vemo, da večino denarja porabijo doma (vsaj 70%) in s tem prispevajo, da domači kraj živi, se razvija… Zaslužni so tudi, da mikro in mala podjetja v tem okolju “živijo”, zaposlujejo domače ljudi.

Proračun RS je zaradi neustrezne ureditve te problematike po mnenju kandidata, Bojana Petrijana, t.i. deležen cca. 50 MIO EUR nepravično pobranega denarja. “Tega denarja pa zagotovo ni deležno njihovo ožje in širše domačo okolje”, še meni Petrijan.

V stranki SDS zagovarjajo rešitev, kjer bodo problematiko obdavčitve dohodkov delavcev migrantov rešili s sporazumom o izogibanju dvojne obdavčite. Gre za mednarodno pogodbo, ki je nad zakonom in zagotavlja pravno varnost. Delavcu migrantu bo tako ukinjena nepravična obdavčitev in popraviljena storjena krivica.

Uredništvo