Črno-beli danes z Goriškimi Brdi

Vir:www.nsmura.si

Muraši se bodo danes ob 16.00 na domačem stadionu Fazanerija pomerili z Goriškimi Brdi. Ti so se v lanski sezoni po slabših začetnih odigranih tekmah uspeli obdržati v drugi ligi. Tudi tokrat (s tekmo manj kot Muraši) se držijo zadnje tretjine lestvice, na kateri z odigranimi petimi tekmami zasedajo 12 mesto. Muraši so na današnji tekmi seveda absolutni favoriti in tudi tokrat ni pričakovati posebnih presenečenj.

NK Brda “prihaja” iz prečudovite pokrajine, pravijo ji kar pravljična!

Goriška Brda so ena manjših občin v RS, “vpeta” med Alpami in Jadranom pa prava pravljična dežala za cca. 6.000 prebivalcev. Prijetna mediteranska klima skupaj s pridnimi briščani “pridela” sočne češnje, breskve, marelice, oljke, fige, kostanje in seveda odlično grozdje, ki ob svetem Martinu dozori v sladko rujno vino. Majhna občina je bogata tudi z ohranjenimi belimi cerkvami, ki jih je kar 30 in večinoma porazdeljene po briških gričih, je zapisano na spletni strani občine www.obcina-brda.si.

Po “potopljenem” igrišču v prejšnjem tednu in odpovedani tekmi v Brežicah, bodo črno -beli to tekmo nadomestili v sredo ob 16.00. Nogometaši Brežice-Terme Čateš, zasedajo še vedno odlično 5 mesto, kar je tudi njihov napovedan cilj (uvrstitev “na” prvo polovico na lestvici). Muraši bodo seveda tudi tokrat “šli” na polno, tekma pa vsekakor ne bo lahka!

Muraši še vedno s tekmo manj in istim številom 16 točk pred drugouvrščenimi zasledovalci Kalcer Radomlje!

Uredništvo