Festival dišečega bezga v okviru poletja v Moravskih Toplicah

Festival dišečega bezga je tradicionalna etno-kulinarična prireditev, dopolnjena z animacijo za otroke, ki se vsako leto odvija v okviru Poletja v Moravskih Toplicah. Organizator prireditve je TIC Moravske Toplice, dogodek pa je potekal v središču Moravskih Toplic.

Etno pridih je letošnjemu festivalu dodal nastop Folklorne skupine Vrbe iz Rogašovcev. Plesalci skupine predstavljajo folklorno dejavnost in ohranjajo običaje iz preteklosti.

Betka Eli Lee (foto: J.Ž.)

Srca zbranih na festivalu je s svojo glasbo ogrela priljubljena pevka, domačinka in občanka Elizabeta Lebar – Betka Eli Lee.

Na festivalu je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše, ki so se ustvarjalno lahko izrazili v delavnicah z Lilalom ART. Festivalske stojnice so bile tematsko vezana kulinarično ponudbo, denimo s čokoladami in drugimi izdelki Posestva Passero, zeliščnimi izdelki posestva Vidov Brejg in mlečnimi izdelki Sirarstva Tinka.

Na prizorišču je omamno dišalo, festivalske vonje in okuse so s slastnimi burgerji  ustvarjali Foodstock Jimi, z dišečimi langaši Langoš Vinarium, LocoRoll z osvežilnimi rolicami, za osvežitev z napitki in pijačami pa je poskrbela Balejranca.

M.Z.