“Dosledno spoštovanje sporazuma z Levico, če ne, konec sodelovanja z vlado”, tako Luka Mesec!”

Foto: fb

Levica je na včerajšnji seji stranke odločala glede nadaljnjega sodelovanja z vlado. Prvi resen preizkus odločitve bo sprejetje proračuna za leti 2020 in 2021, ki ga bo Levica podprla le, če bo vlada dosledno spoštovala sporazum z Levico in izpolnila vse zahteve iz slednjega.

Če do tega ne bo prišlo, bi to pomenilo konec njenega sodelovanja z vlado

Levica vladni koaliciji pretežno očita neizvajanje stanovanjske politike, ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in odpravo prekarnosti, katere aktivnosti so bile dogovorjene in podpisane v sporazumu z Levico. Opozarja še na neizvajanje kar 12 projektov (od trinajstih), ki so jih dorekli v sporazumu o sodelovanju za letos.

Seveda se poraja vprašanje ali bo Levica končno resna in ne bo pojedla svojih besed glede nadaljnjega sodelovanja z vladno ekipo? Dejstvo namreč je, da bi to resno ogrozilo nadaljnje delo vlade, ki bi bila še bolj blizu razpadu, kar bi posledično pomenilo, da je nastopil trenutek predčasnih volitev. Toda, ker bo Slovenija v letu 2021 predsedovala EU, si bo “koalicija 5+1” zagotovo prizadevala, da ohrani vse privilegije, ki ji pripadajo. Tudi za ceno stagnacije Slovenije!

Uredništvo