Evropa ni samoumevna!

Vir:Pixabay

Zdi se, da je članstvo v EU postalo za marsikaterega Slovenca, Slovenko samoumevno. Se v času volilnih opravil sploh pogovarjamo o temeljnih pridobitvah Slovenije, kot članice EU, ali poznamo temeljne vrednote, ki jih je postavila EU za svoje prioritete in, ki tudi RS “peljejo” po tej poti?

Pravna država, demokracija, človekove pravice, ekonomske pravice, socialne pravice in ključna, mir!

Ali se Slovenke in Slovenci zavedamo ključnih vrednot, ki jih je “postavila” EU in ob premisleku o pomenu slednjih niti slučajno ne bomo oklevali ali bomo šli ali ne bomo šli na volitve? Če se pomena slednjih zavedamo, vidimo tudi pomen članstva Slovenije v EU. Samo najpomembnejša, mir, o kateri radi spregovorimo ob slehernem vprašanju: Kaj si najbolj želite na tem svetu?, nam da odgovor, kaj narediti na dan 26.5.2019! Evropska unija je ena od najbolj varnih “prebivališč” na svetu!

EU je najbolj varen del sveta, v njem so ustvarjeni pogoji za ostale izzive!

Evropska unija je zagotovo ena najbolj varnih delov sveta. Slednja je seveda ključna za izzive, kot so socialne pravice, pravica do ekonomske razvitosti, človekovih pravic ter sodobne demokracije. Izzivi so zagotovo v razpravah znotraj 751 EU predstavnikov. Ti bodo v naslednjem petletnem mandatu zastopali tudi naše interese v Evropskem parlamentu, zato je prav in ključno, da v nedeljo, 26.5.2019 izberemo najboljše. Izberemo preverjene, strokovne in ugledne kadre. 

Prav je in ključno je, da v nedeljo, 26.5.2019 izberemo preverjene, strokovne in ugledne kadre! Le ti lahko zagovarjajo interese Slovenije in interese vseh državljank in državljanov EU znotraj ključnih vrednot, ki jih je “postavila” EU”!

Uredništvo