Nogomet povezuje

Včeraj popoldne se je v Murski Soboti mudil kandidat za predsednika republike dr. Anže Logar. Najprej se je srečal z naključnimi gosti in nekaterimi pomurskimi podporniki in  simpatizerji, nato pa si je ogledal še razstavni paviljon EXPANO, ki promovira lepote Pomurja. Z velikim zanimanjem si je ogledal virtualni polet po Pomurju, nato pa še ponudbo lokalnih pridelovalcev raznih dobrot in tradicionalnih izdelkov.

(foto: M.Z.)

Za pomurske novice je dejal, da se z velikim veseljem udeležuje tudi nogometne tekme, saj ocenjuje, da nogomet ljudi v Pomurju povezuje.

V dosedanji politični karieri mu je na podlagi umirjenega značaja s povezovanjem uspelo najti prenekatero rešitev. Njegovo dosledno delo se v vlogi poslanca odraža pri uspešnem razkrivanju pranja denarja v NLB, kot zunanji minister pa je v času predsedovanja Svetu EU Slovenijo zopet postavil na svetovni politični zemljevid.

Anže Logar si je z velikim zanimanjem ogledal ponudbo lokalnih izdelovalcev in pridelovalcev (foto: M.Z.)

Po besedah prvega slovenskega zunanjega ministra dr. Dimitrija Rupla ima Anže Logar debelo knjižico kontaktov najvidnejših svetovnih voditeljev, kar mu bo v vlogi predsednika republike gotovo koristilo.

Poznavanje in predvsem izkušnje na področju lokalne politike, preko državnega zbora vse do mednarodne diplomacije je poleg doslednosti in preudarnosti njegova največja prednost pred ostalimi kandidatkami in kandidati.

M.Z.