Poslanec madžarske narodnostne skupnosti v DZ Ferenc Horvath naj bi preko javnega podjetja Minta v obliki svetovalnih pogodb financiral kandidata za poslanca Gibanje Svoboda Dejana  Süča.

V preteklosti je bilo o sumljivih poslovnih praksah podjetja Minta, ki je v stoodstotni lasti pomurske madžarske narodnostne skupnosti, že nekaj zapisanega. Tokrat na portalu prava.si pišejo o še eni informaciji, ki je povezana s tem podjetjem.

Denar, namenjen delovanju madžarske narodnostne skupnosti, naj bi Ferenc Horvath nakazoval kar svojemu poslovnemu prijatelju, sicer kandidatu za poslanca Gibanje Svoboda, Dejan Süču.

Konec januarja naj bi po navedbah zanesljivih virov Dejan Süč izvedel, da bo kandidat za poslanca stranke Gibanje Svoboda. Prvi znesek višini 4.000 evrov je Süčevo podjetje Labaratorij velik zgodb prejelo 14. februarja 2022. Naslednje nakazilo v višini 4.000 evrov je sledilo 3. marca 2022, enak znesek je ponovno prejel 11.aprila 2022. Skupno naj bi Süč od Ferenca do danes prejel 12.000 evrov. Podatki so na voljo TUKAJ.

vir: erar.si

Dejan Süč naj bi bil v preteklosti na delovno mesto koordinatorja v knjižnici v Kulturnem centru Lendava nezakonito premeščen iz lendavske občine, saj naj se bi imel potrebnih strokovnih kvalifikacij. To naj bi po navedbah prava.si ugotovile tudi pristojne inšpekcijske službe.

M. Z.