Za konec so pripravili še presenečenje

V vaškem domu v Gaberju so v soboto, 16. decembra 2023, praznovali 10 let delovanja skupine slovenskih ljudskih pevcev in godcev Gaberski mantraši.

Ob tej priložnosti je župan Občine Lendava Janez Magyar članom zasedbe predal spominsko listino, ki se podeljujejo društvom in organizacijam ob okrogli obletnici delovanja na različnih področjih ustvarjalnosti in dela.

Župan Janez Magyar se je zahvalil članom za njihovo predanost in spomnil, da so Gaberski mantraši promotorji ljudske pesmi, ki v svojem srcu nosijo ljudsko pesem, jo promovirajo na svojih nastopih in jo vsakič znova približajo občinstvu.

Skupina Gaberski Mantraši je nastala v začetku leta 2013 pod okriljem Kulturnega društva »Zarja«. Od takrat naprej delujejo slovenski ljudski godci, ki so povabili tudi slovenske ljudske pevce. Združeni ob glasbeni spremljavi izvajajo raznolike ljudske in narodno-zabavne pesmi v slovenskem, madžarskem ter hrvaškem jeziku. Skupina, poimenovana Gaberski Mantraši, trenutno šteje 12 članov. Nastopajo tako v domačem kraju kot tudi po celotni Sloveniji. Poleg tega so že večkrat gostovali v Avstriji, na Hrvaškem in na Madžarskem. Leta 2017 so izdali svoj prvi promocijski CD.

Njihovo praznovanje so s pesmijo in plesom popestrili člani Hrvaškega kulturnega društva Pomurje, ljudski pevci in godci Gomilički Dégaši in pevska sekcija Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica. Za konec so nekaterimi člani Gaberskih Mantrašev skupaj z gosti iz Srednje Bistrice pripravili pravo presenečenje, kratek skeč, ki je nasmejal zbrano občinstvo.

M.Z.