Zamenjave na vrhu Telekoma

Po pričakovanjih se Golob želi znebiti predsednika uprave Cvetka Sršena in članice uprave Barbare Galičič Drakslar, novi nadzorni svet pa je krivdno razrešil Tomaža Jontesa. Stoji za vsem tem Borut Jamnik?

Sršen in Galičič Drakslerjeva ostajata na svojih položajih do imenovanja novih članov uprave oziroma najkasneje do 31. oktobra, na mesto Jontesa pa so začasno imenovali dr. Mitjo Štularja.

Skupščina Telekoma Slovenije je sklicana za 9. september, po pričakovanjih pa bo odločala o zamenjavi nadzornega sveta. Menjavo kar petih od skupno šestih predstavnikov kapitala v nadzornem svetu predlaga Kapitalska družba (Kad), ki je lastnik slabih 6 odstotkov Telekoma. Kad predlaga razrešitev Iztoka Černoše, Karle PinterMarka Kerina, Radovana Cerjaka in Jurija Toplaka, ostal naj bi le Aleksander Igličar.

Skupščina za nove člane nadzornega sveta Telekoma Slovenije predlaga Romana JermanaTadejo ČelarAlenko Čok PangeršičMiho Žejna in Roberta Cimermana. Jerman in Čelarjeva sta zaposlena na KAD v sektorju za upravljanje premoženja, Jerman je obenem član nadzornih svetov družb Modra Zavarovalnica, iz sektorja za upravljanje premoženja na Modri zavarovalnici pa prihajajo tudi Čok Pangeršičeva, Žejn in Cimerman. Iz zapisanega je jasno, da za vsem tem najverjetneje stoji predsednik uprave Modre Zavarovalnice Borut Jamnik.

M.Z.