Ob vseh ukrepih Golobove vlade upravičenci ne verjamejo v slučaj

Z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so v petek sporočili, da nekateri upravičenci dne 30. oktobra, ko bi to morali, niso prejeli enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojence.

Enkratni solidarnostni dodatek za novorojence so dil med ukrepe, ki jih je bivša Janševa vlada sprejela z namenom lajšanja situacije v času epidemije covid-19. Navedeni dodatek pripada staršem otrok, rojenih od 1. januarja 2020 do 30. junija 2023 s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Na ministrstvu sicer navajajo, da bodo upravičenci denar dobili nakazan 30. novembra 2023, v kar pa glede na vse ukrepe, ki jih aktualna Golobova vlada sprejema v smeri onemogočanja tradicionalne slovenske družine, nekateri upravičenci težko verjamejo.

Kako dolgo še?

Da so dvomi povsem upravičeni, pritrjujejo podatki Iniciative Družinska pobuda, kjer so izračunali, da bo povprečna slovenska družina z dvema povprečnima plačama in dvema otrokoma v vrtcu zaradi škodljivih ukrepov vlade Roberta Goloba prikrajšana za 2.036€ na leto. Z odpravo Zakona o dohodnini, ki ga je prejšnje leto sprejela Janšev vlada, poleg nižjih plač staršev družina prejema tudi manj otroškega dodatka, cena vrtca je vse višja, napovedana pa je celo ukinitev brezplačnega vrtca za drugega otroka.

Vse od takrat, ko je bila v Državnem zboru oblikovana koalicija strank Gibanje Svoboda, SD in Levica in posledično vlada Roberta Goloba, so bili sprejeti številni ukrepi, ki povečujejo bremena vseh davkoplačevalcev, še posebej je na udaru slovenska tradicionalna družina.

M.Z.