Povprečna je družina prikrajšana za 2.036€ letno

V Iniciativi Družinska pobuda so izračunali, da bo povprečna slovenska družina z dvema povprečnima plačama in dvema otrokoma v vrtcu zaradi škodljivih ukrepov vlade Roberta Goloba prikrajšana za 2.036€ na leto.

Z odpravo Zakona o dohodnini, ki ga je prejšnje leto sprejela Janšev vlada, sta se plači staršev povprečne slovenske družine zaradi višje dohodnine zmanjšali, poleg tega družina prejema manj otroškega dodatka, cena vrtca je vse višja, napovedana je celo ukinitev brezplačnega vrtca za drugega otroka.

Vse od takrat, ko je bila v Državnem zboru oblikovana koalicija strank Gibanje Svoboda, SD in Levica in posledično vlada Roberta Goloba, so bili sprejeti številni ukrepi, ki povečujejo bremena vseh davkoplačevalcev, še posebej je na udaru slovenska tradicionalna družina

S tega razloga so minuli torek starši, povezani v Družinsko pobudo, društvo za družini naklonjeno družbo, vladi in parlamentu poslali poziv, da nemudoma opustijo vse že napovedane dodatne obremenitve staršev in družin, saj bi te, če bi res bile sprejete, marsikatero družino lahko potisnile v resne težave, posledično pa je zopet ogrožen obstoj naroda kot takega. Družina je namreč osnovna celica družbe.

M.Z.