Slovenski kmetje so se zaradi ignorantske Golobove vlade pridružili ostalim evropskim

Danes vsi evropski, med njimi tudi slovenski kmetje, izvajajo protest, s katerim opozarjajo na nevzdržen položaj glede pogojev za kmetovanje in ekonomske situacije. V Sloveniji olje na ogenj priliva še popolnoma ignorantski odnos vlade Roberta Goloba, saj je bil na zadnjih pogajanjih dogovorjen sestanek z ministrom Klemnom Boštjančičem glede reševanja zahtev na področju obdavčitev v kmetijstvu danes odpovedan.

Kmetje pričakujejo izpolnitve zahtev do 15. februarja

V zadnjih mesecih so kmetje s traktorji in drugo kmetijsko in gradbeno mehanizacijo zasedli ulice Berlina, Pariza, Bruslja in drugih večjih evropskih mest, protesti so se tako zvrstili v Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji, Grčiji, Belgiji, Bolgariji, na Nizozemskem, Portugalskem, Poljskem, Slovaškem in Češkem, nekaj protestov posamičnih lokalno vezanih skupin kmetov pa smo zasledili tudi v Sloveniji.

Začelo se je tudi pri nas

Evropska komisija in odločevalci v Nemčiji in Franciji so že napovedali umik ali omilitev nekaterih ukrepov, Golobova vlada pa se iz slovenskih kmetov dobesedno norčuje. Tako danes potekajo protesti kmetov tudi v Gornji Radgoni in Murski Soboti, od koder smo prejeli nekaj fotografij in posnetkov.

Kolona traktorjev na poti v Gornjo Radgono (foto: P.Z.)
(foto: P.Z.)
(foto: P.Z.)

M.Z.