Grem na volitve, spremenil bom svet na bolje – zavedam se, da je odločitev v mojih rokah

Kmalu bomo sprejemali odločitev o “drugem tiru”, nato “doživeli” predsedniške volitve, že v naslednjem letu bodo državno zborske volitve…Mnogo pomembnih odločitev, ki bodo v prihodnje ne samo vplivale na tok dogajanja “okrog nas” ampak nekatere tudi na tiste, ki se bodo šele rodili. Toda, izguba vere v politični sistem in preprost odgovor “Vsi so enaki!” paše oblasti, da se spremembe ne dogajajo. Te pa so ključne za blaginjo vsakega naroda! Biti drugačen, želeti, da se svet spremeni na bolje in biti odločen, da bomo to počeli za dobro nas in vseh okrog nas, je zato odločitev osveščenih, pogumnih, informiranih ljudi, ki jih potrebujemo!

Mrs. Nagy je takole zapisala svojim učencem po ameriških volitvah!      Dobro jutro učenci, kot je večina od vas že slišala, smo dobili novega predsednika države. Predsednik sprejema velike odločitve za našo državo. Ampak tudi VI lahko sprejemate velike odločitve. Bodite dobri do ljudi. Imetje radi vse, kar vas in nas dela drugačne ter posebne. Ne treba, da ste odrasli, da pomagate ustvarjati boljši svet (je povzel spletni vir:www.sensa.si). 

Odlično sporočilo, še posebej za tiste, ki čakajo, da se bo svet sam od sebe spremenil na bolje. Toda, spremembe so lahko samo v nas, lahko že danes poskrbimo, da bomo prijaznejši, bolj razumevajoči, odprti do mnenj drugih, informirani…Odlično se bomo počutili, postavili se bomo na stran dobrega, pravice, resnice! “Delanje” sprememb ni le delo predsednika, vlade, parlamenta…je delo nas, ljudi, ki si želimo spremeniti svet na bolje.

Bodite tudi vi trdno odločeni, da boste že danes, jutri in sleherni dan delali spremembe na bolje. Da boste bolj pozitivni, da boste bolje informirani, da boste sprejemljivi za različna mnenja…in odločeni, da boste kritični do vsega slabega, vsega, kar ni v skladu z vašimi nazori, in, da boste s svojim glasom ZA ali PROTI odločili tako, kot je za vas in slovenski narod najbolje!

B.P.