Ivan Gale (“žvižgač”) ponarejal listine

Foto: fb (izrez)

Gale je javno priznal, da je zavestno kršil pogodbena določila in ves čas zavestno kršil zakonodajo. Prav tako naj bi sam razkril namen, da je preko dogovarjanja s pričami zmanipuliral postopek na sodišču, tako Tomi Rumpf, bivši direktor in delodajalec Galeta (beri Zavoda za blagovne rezerve) po pričanjih na sodišču.

Zavod za blagovne rezerve: “Ponarejena poslovna listina, ki jo je Ivan Gale kot predstavnik Zavoda za blagovne rezerve izdal z datumom 16.04.2020, se vsebinsko nanaša na storitev, ki bi jo skladno s podpisano pogodbo moral plačati dobavitelj opreme. Zato glede tega Ivan Gale zavestno zavaja javnost, da gre zgolj za naročilnico. Dokazljivo dejstvo je, da je Ivan Gale samega sebe postavil na laž z izjavo v medijih po 16.4.2020, ko je kot predstavnik Zavoda jasno povedal, da mora stroške prevoza pokriti dobavitelj opreme. Izjavo za medije je dal po tem, ko je zraven pogodbe podpisal še dodatno naročilnico za storitve, ki so že bile predmet pogodbe.

V sodnem postopku je namreč prišlo do sodne poravnave med Zavodom za blagovne rezerve in nekdaj tam zaposlenim Ivanom Galetom. V t.i. mediacijskem postopku so se zmenili za odškodnino v višini 10 bruto plač in tako na nek način pričakovali, da “odprtih stvari” več ni. Toda, po pisanju portala domovina.je, naj se strasti in javna obračunavanja niso zaključila. Galeta od morebitnega povratka v službo na tem zavodu. Se zgodba nadaljuje?

Uredništvo