Iz katerih šol prihajajo diamantni maturanti in maturantke, ki so dosegli vse možne točke na maturi (sprejem pri ministrici Kustečevi in predsedniku Pahorju)

Foto: Gimnazija Celje (fb)

Včeraj sta ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na Brdu pri Kranju gostila sprejem za maturantke in maturante, ki so na maturi 2021 dosegli vse možne točke.

Morda je slika naslednjega: ena oseba ali več, ljudje stojijo in znotraj

Maturantov in maturantk, ki so na poklicni, splošni ali mednarodni maturi 2021 dosegli vse možne točke, je bilo letos 210, od tega 133 deklet in 77 fantov. 

12 maturantk in maturantov z vsemi točkami na mednarodni maturi, prihaja z Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Kranj in II. gimnazije Maribor.

18 jih je doseglo vse možne točke na splošni maturi in prihajajo z 9 gimnazij, 180 pa jih je vse možne točke doseglo na poklicni maturi. Ti maturanti prihajajo iz 58 srednjih šol.

“Do znanja in z njim povezanega uspeha vodi ena od najbolj zahtevnih poti. Poti odrekanj, neprespanih noči, izpuščenih priložnosti za druženja, dvomov… Pa vendar poti, ki se s predano zdravo mero učne discipline in truda, z razumnim tehtanjem osebnih dobitkov in izgub, konča na najboljši možni način. Z več, z novimi znanji. Z rezultati, zaradi katerih smo danes skupaj,” je najboljše maturantke in maturante nagovorila ministrica.