Robert Golob ne podpira politične odgovornosti in integritete?

Svet stranke Gibanja Svoboda je na včerajšnji seji izključil poslanko Mojco Šetinc Pašek in nekdanjega poslanca LMŠ, ki je trenutno zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, Roberta Pavšiča.

Golobova vlada razpada, Mojca Šetinc Pašek pozvala Marjana Šarca k odstopu

Urška Klakočar Zupančič, katere usoda pred sejo sveta tudi ni bila znana, ostaja na položaju predsednice državnega zbora, ni pa več podpredsednica stranke. Nova podpredsednica stranke je postala pomurska poslanka Sara Žibrat, ki je na socialnem omrežju včeraj zvečer zapisala: “Res je, po današnji seji Sveta stranke prevzemam funkcijo podpredsednice Gibanje Svoboda. Iskrena hvala predsedniku Dr. RobertU GolobU, ki je v nas mladih, novih in neobremenjenih obrazih prepoznal potencial za razvoj. Hvala tudi mojim kolegom, da so predlog imenovanja ne samo soglasno podprli, ampak tudi pospremili z iskrenim aplavzom. Zahvala pa tudi naši predsednici Državnega zbora, Urški Klakočar Zupančič, za dobro popotnico.” Žibratova je še zapisala, da odločitev ni bila lahka, a da z veseljem prevzema to novo odgovornost. “Da bom lahko glas mladih, glas Prlekov in Pomurja, glas svoje poslanske ekipe,” je je še dodala.

Žibratova izgubila tožbi?

Mojca Šetinc Pašek pa je po seji izzvala predsednika Goloba: “Če je razlog za mojo izključitev moja izjava glede politične odgovornosti in integritete, je zelo zanimivo, da ta stranka in njen predsednik teh vrednot z mano ne delita.”

M.Z.