Je stranka SD zrela za bankrot?

Foto: SD

Stranka SD, ki jo vodi Tanja Fajon, po novem zaradi izkrivljanja resnice pod vzdevkom “lektorica”, že več let posluje z izgubo. Ta je v letu 2020 znašala slabih 860.000 EUR. Postavlja se vprašanje, kdo jo drži nad “vodo”. 

Ajpes (kamor je stranka v skladu z obveznostmi oddala letno poročilo) razkriva, da stranka zelo slabo vrača dolg, tako je v letu 2020 poplačala le manjši del posojila in limita. Stanje dolga na dan 31.12.2020 znaša kar 856.602,73 EUR. Iz poročila je tudi prebrati, da je banka šla stranki nasproti in ji reprogramirala plačilom obveznosti. Kot kaže, imajo v Delavski hranilnici zelo dobre naveze, saj je jasno, da prihodki stranke iz naslova članarin in prispevkov članov (cca. 132.000 EUR) ter najemnin za prostore (slabih 57.000 EUR) po Sloveniji niso dovolj za vse letne obveznosti stranke.

In kako je banka zavarovala svoj denar? Kar z zaznambo na premoženje, ki naj bi jo stranka SD sporno pridobila še iz časov odvzema premoženja s strani bivšega režima. Tako je na portalu moja-dolenjska prebrati:

SD Tanje Fajon v resnih težavah, stranka zrela za stečaj?

da ima stavba na Levstikovi zaznambo v obliki hipoteke kar 4 krat.

Uredništvo