Joc Pecečnik ima dovolj birokracije in se umika iz projekta “Plečnikov stadion”!

Foto:fb

Joc Pecečnik ima vsega dovolj. Ker že vse od leta 2007 čaka na vsa potrebna dovoljenja za prenovo t.i. Plečnikovega stadiona, mu je dokončno prekipelo. Družba Bežigrajski športni park je namreč tik pred iztekom leta 2018 umaknila iz postopka vlogo za pridobitev okoljevarstvenega soglasja.

Družba je v projekt že vložila 21,3 milijona evrov!

Sicer pa Pecečnik že kar nekaj let opozarja na nevzdržno in nerazumno početje države RS, pred kratkim pa se je umaknil tudi iz igralništva ter svoji naložbi v RS prodal.

Spomnimo, da je Civilna pobuda za ohranitev Plečnikovega stadiona tista, ki nasprotuje izvedbi prenove stadiona v predlagani obliki investitorjev. Zavzemajo se namreč za iskanje takšne rešitve, ki bo omogočila spomeniško ustrezno obnovo Plečnikovega stadiona v izvirni obliki. Želijo še, da bi obnovljeni spomenik bil namenjen za javno uporabo Ljubljančanom in obiskovalcem za rekreativne namene, turistične oglede, so sporočili za portal 24ur.com. Sicer pa se Joc Pecečnik že nekaj let uvršča med deset najbogatejših Slovencev, v družbi Bežigrajski športni park pa je bil 59 % lastnik. Olimpijski komite Slovenije je 13 %, Mestna občina Ljubljana pa 28 % lastnik!

Uredništvo