Pod Šabedrovim vodenjem naj bi urad zapustilo več zaposlenih

Vlada Republike Slovenije je včeraj na dopisni seji razrešila Aleša Šabedra s položaja direktorja Urada Republike Slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu. Na mesto je kot vršilca dolžnosti z današnjim dnem imenovala dr. Tomaža Pliberška, in sicer do imenovanja direktorja UNKIZ po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 27. januarja 2024.

Dr. Tomaž Pliberšek je  na Ministrstvu za zdravje v času Šarčeve vlade opravljal funkcijo državnega sekretarja in v letu 2019 po pooblastilu tri mesece vodil Direktorat za zdravstveno varstvo.

Pod Šabedrovim vodenjem naj bi urad zapustilo več zaposlenih z dolgoletnimi izkušnjami na področju vodenja investicij, saj naj bi Šabeder in Bešič Loredan pritiskala na tiste zaposlene, ki so nasprotovali domnevno spornim podražitvam projektov.

Znani poslovnež iz Murske Sobote osumljen korupcije

Nekdanji uradnik z ministrstva za zdravje Smilijan Mekicar naj bi zaradi pritiskov zoper Šabedra na policiji celo podal kazensko ovadbo, pisal pa je tudi Komisiji pa preprečevanje korupcije in državni revizijski komisiji.

M.Z.