Kam greš Slovenija, se sprašuje ustavni sodnik Ddr. Klemen Jaklič!

Spomnimo odločitev ustavnega sodišča, ki je pred dnevi odločilo, da neobjava ukrepov glede izobraževanja na daljavo v uradnem listu terja, da ukrepi ne veljajo – in otroci, dijaki in študenti v klopi? Ne, vlada je zadevo popravila. In kaj je povedal Ddr. Klemen Jaklič, ki je glasoval proti?

»Temeljna prvina institucije ustavnega sodišča v svobodni demokratični družbi je, da gre za razpravni organ. Kam greš, Slovenija?,« se je vprašal Jaklič takoj po tem, ko večina ni želela počakali na pripravo ločenega mnenja niti nekaj ur in da odgovora na vprašanje o razlogu za tak odstop od običajne prakse, ni dobil.”

Klemen Jaklič
@kjaklic
Večina na US predpisom Vlade in ministrice za izobraževanje glede omejitev zbiranja v šolah in glede šolanja na daljavo (epidemija COVID-19) odreka formalno veljavo zaradi neobjave v Uradnem listu uradni-list.si/_pdf/2020/Ur/u

Še ena folklora, ki je dala vetra v jadra opoziciji po tem, ko je širšo javnost presenetila odločitev ustavnih sodnikov, ko so odločili (s sedmimi glasovi za in enim od Ddr. Jakliča proti), da sklepi vlade o šolanju na daljavo ne veljajo, so zapisali na portalu radio.ognjisce.si.

Uredništvo