Kam vse že s ponedeljkom zaradi rahljanja ukrepov?

Odranci in Velika Polana občini,, ki sta včeraj prispevali skoraj polovico vseh okuženih

Vlada RS je na četrtkovi redni seji omilila določene ukrepe, ki bodo stopili v veljavo s ponedeljkom. Vrata bodo lahko odprle trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice (med drugim vulkanizerske), je sklenila vlada Janeza Janše.

S ponedeljkom se odpirajo nekatere prodajalne

Vlada je na četrtkovi redni seji sklenila, da od ponedeljka lahko znova obratujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo. V teh prodajalnah bodo lahko nakup v času od 8.00 do 9.30 opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let.

Odprejo se servisne delavnice in čistilnice 

Tudi kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga, bodo odprte od ponedeljka. Tudi servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles, kot so vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles ipd.

K frizerju v mesecu maju

S 4. majem pa bodo potrošnikom na voljo tudi nekatere druge storitve. Vrata bodo lahko odprli frizerski in kozmetični saloni in nekatere druge storitve.

Od sobote začetek določenih športnih aktivnosti

Od sobote bodo veljali razrahljani ukrepi omejitev gibanja, ki dopuščajo nekatere športe v domači občini in dela na zasebnih zemljiščih zunaj občine. Izpolniti bo treba izjavo.

Uredništvo