V občinskem svetu nekaj novih imen ter nekaj starih znancev

Novi – stari župan Marko Virag na letošnjih volitvah za župane ni imel protikandidata, na volitvah ga je potrdilo 2550 volivk in volivcev. V volilno tekmo je vstopil tudi s svojo svetniško listo SKUPAJ DELAMO, na kateri je kandidiralo nekaj starih znancev iz svetniških klopi, ki so v preteklosti že bili izvoljeni na različnih strankarskih listah, ter nekaj novincev, sicer prepoznavnih imen na različnih področjih.

Lista SKUPAJ DELAMO je prejela največ glasov, ker ji zagotavlja sedem svetniških mandatov. Po zadnjih, za zdaj še neuradnih podatkih, so v občinski svet bili izvoljeni Metka Lipič Baligač, Igor Adžič, mag. Dejan Klemenčič, Leon Sreč, Ivan Zajc, Jasmina Jakob in Igor Bakan.

Po tri svetnike v občinskem svetu bosta imeli Slovenska demokratska stranka in Gibanje Svoboda. Na listi SDS so bili izvoljeni Franc Kovač, Miran Maučec in Jožef Erjavec, na listi GS pa Roman Činč, Aleš Poredoš in Željko Ritlop. Novo Slovenijo – Krščanske demokrate bosta zastopala Jožef Ferčak in Janez Koštric.

Po enega svetnika bodo imele Levica (Tomaž Rous), SLS (Bojan Glavač) in SD (Primož Ozmec).

M.Z.