Kdo vse zbira podpise za Natašo Pirc Musar?

Pred dnevi smo na našem portalu pisali o umiku Marte Kos s tekme pred predsedniškimi volitvami. Nekateri poznavalci političnih ozadij so že takrat namigovali, da gre verjetno za načrtovan umik Kosove, ki je del scenarija globoke države in da gre za koncentriranje glasov na levem polu.

Se načrt globoke države uresničuje po skrajšanem postopku?

Zdaj je jasno, da skušajo po “umiku” Kosove v kampanji pomagati Nataši Pirc Musar, pri čemer sodeluje tudi Ministrstvo za notranje zadeve, ki ga vodi Tatjana Bobnar.

V dopisu, ki je bil poslan vsem Upravnim enotam v Sloveniji, Ministrstvu za zunanje zadeve, Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvu za pravosodje, Ministrstvu za zdravje in Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, posredujejo naslov, na katerega naj podporniki Nataše Pirc Musar pošljejo overjene obrazce podpore.

V dopisu pozivajo tudi ostala ministrstva, da o naslovu obvestijo tudi vsa konzularna predstavništva, zavode, bolnišnice, domove in druge ustanove.

Če gre v tem primeru za politizacijo policije in ostalih državnih institucij, boste presodili sami. Po mnenju mnogih političnih analitikov gre za prvovrsten škandal, ki si ga Vlada Roberta Goloba nikakor nebi smela privoščiti.

Na socialnih omrežjih je dopis ministrstva naletel na burne odzive. Nekateri so mnenja, da gre za očitno politizacijo policije. Aleš Hojs je dopis primerjal z dogajanjem v Srbiji v času Miloševića.

Oglasila se je tudi bivša Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, ki Ustavno sodišče RS poziva k ukrepanju.

M.Z.