Danes začnejo teči roki za volilna opravila za predsedniške volitve, ki bodo 23. oktobra. Volivci tako lahko od danes že izrazijo podporo posameznim kandidatom, mogoče je tudi vlaganje kandidatur.

Podpise bodo zbirali skoraj vsi kandidati, ki se bodo želeli pomeriti na volitvah, razen Marte Kos, ki bo kandidirala kot strankarska kandidatka Gibanja svoboda. Od danes naprej bodo pričeli zbirati podpise do sedaj znani kandidati: Nataša Pirc Musar, Nina Krajnik, Anže Logar, Gregor Bezenšek mlajši, Vladimir Prebilič, Leo Trojar, Boris Vene, Ludvik Poljanec, Aleš Ernecl, Sabina Senčar, Andrej Magajna ter  Ivo Vajgl. Kandidati morajo zbrati 5000 podpisov, overjenih na upravni enoti.

Predsedniški kandidat dr. Anže Logar je že sporočil, da se na upravnih enotah z današnjim dnem začenja zbiranje podpisov podpore za njegovo uradno vložitev kandidature za predsednika republike.

V nekaterih krajih bodo pred upravnimi enotami posebne stojnice. V Lendavi je stojnica postavljena od danes do srede v času uradnih ur upravne enote. To pomeni, da bo stojnica v Lendavi danes in jutri postavljena od 7. do 15. ure, v sredo pa od 7. do 17. ure.

Zbiranje podpisov v Lendavi (foto: T.Ž.)

Prav tako stojnica že stoji v Murski Soboti, v Ljutomeru bo stojnica postavljena danes tokom dneva, podpise boste lahko oddali do srede. V Gornji Radgoni stojnica prav tako že stoji, podpise lahko oddate prav tako do srede 17.00.

Zbiranje podpisov v Ljutomeru
Stojnica v Murski Soboti (foto:M.Z.)

Svojo podporo lahko oddate tudi tako, da stopite do katerekoli upravne enote v Sloveniji in oddate podpis.

Podpis podpore morate overiti na vaši najbližji upravni enoti ali krajevnem uradu tako, da izpolnite obrazec Državne volilne komisije. Obrazec je objavljen na tej povezavi.

Obrazec lahko natisnete že doma in ga izpolnite ter se nato odpravite na upravno enoto ali na sami upravni enoti. Obrazec podpore morate podpisati pred uradno osebo, za overitev podpisa morate svojo identiteto izkazati z osebnim dokumentom.

Po podpisu uradna oseba v obrazec vpiše kraj in datum podpisa, se podpiše ter vam obrazec vrne. Bodite pozorni, da je v rubriki »Izpolni uradna oseba« vpisano vse potrebno: kraj, datum, podpis uradne osebe ter žig.

Tako izpolnjen obrazec podpore z overjenim podpisom lahko oddate na stojnici pred oz. v bližini upravne enote ali pa ga po pošti pošljite na naslov Anže Logar, poštno ležeče 1104, 1104 Ljubljana. 

Kdo je dr. Anže Logar? Več o tem lahko preberete na povezavi: Anže Logar 

M.Z.