“Kriminalna združba” v kateri je sodeloval tudi sedanji minister Leben, skrila 500 MIO EUR!

Vir:Pixabay

Skupina strokovnjakov pod vodstvom dr. Jožeta Duhovnika je na policijo vložila kazensko ovadbo zoper Jureta Lebna, Petra Gašperšiča ter vodstvi direkcij za ceste in za infrastrukturo. Slednjim pri projektu 2. tir očitajo kaznivo dejanje “velike goljufije in lažnega predstavljanja ter zavajanja javnosti z veliko premoženjsko škodo in oškodovanjem javnih financ”. Kje je 500 MIO EUR?

Ovadba zaradi zavajanja javnosti okrog dejanske cene, ki jo bomo za projekt 2. tir na koncu odšteli davkoplačevalci!

Po njihovem mnenju naj bi šlo za “kriminalno združbo, ki je zavajala nadrejene in slovensko javnost z lažnimi podatki o milijardnem projektu drugi tir.” Za glavno zavajanje naj bi šlo zato, ker cena, ki so jo javnosti predstavljali ovadeni “krije” le novo enotirno progo 2. tira ter razširitev cevi, potrebnih za dvotirno progo. Vlada je slednje ocenjevala na dodatnih 97 MIO EUR. Po mnenju ekspertov pa dejanska izgradnja vsega potrebnega za dvotirno progo stane okrog 641 milijonov evrov. “Za 500 MIO EUR so skrili številko iz gradbenega projekta, da bodo kasneje lahko opravičevali, da se je zgodila običajna napaka,”  trdi dr. Jože Duhovnik!

Spomnimo, da je “politika” zaradi bojazni pred tem, da bi na referendumu volivci glasovali proti zakonu o drugem tiru v javnost operirala ceno investicije pod milijardo evrov. Po januarski predstavitvi investicijskega načrta (sedaj že pod taktirko ministice Bratuškove) se je vrednost izgradnje 2. tira Divača-Koper dvignila že na 1,15 milijarde evrov. Strokovna skupina, ki jo vodi dr. Jože Duhovnik (slednji je supaj s strokovnjaki pripravil rešitev s sanacijo obstoječega tira in umestitev novega ob isti trasi za cca. 800 MIO EUR) je ob proučitvi istega investicijskega načrta zaključila, da bo končna cena (dvojnega) drugega tira 2.7 milijarde evrov.

Uredništvo