Druženje na Kovačevi domačiji v Nedelici

Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica je pripravilo druženje na Kovačevi domačiji. Organizirali so kuhanje različnih jedi na žilico in kulturni program, ki je potekal na dvorišču domačije.

Kuhanje jedi je potekalo na odprtem ognju v kotličkih. Šlo je za nadaljevanje projekta, ki so ga pred leti začele na Kovačevi domačiji članice Društva kmečkih žena Turnišče v sodelovanju z družino Štefana in Vesne Kovač. Takrat se je projekt imenoval dan odprtih vrat Kovačeve domačije v Nedelici.

Ekipa TD Lipa (foto: J.Ž.)

Na druženju in kuhanju so sodelovale ekipe Kulturnega društvo Rdeči zvonček Nedelica, Kulturnega društvo Štefan Raj Turnišče, Društva kmečkih žena Turnišče, Pohodniško kolesarskega društva Pedal Gomilica, Turističnega društva Lipovci in Turističnega društva Lipa. Vsaka ekipa se je tokrat odločila, da bo kuhalo svojo jed na žlico in starih receptih.

Kuhali so tudi moški (foto: J.Ž.)

Zadišalo je po kuhanem pasulju, golaževi juhi, ričetu in “zafriganih ugurkah”. Ekipe so jedi kuhale po lastnih idejah zamisli, saj srečanje ni bilo tekmovalnega značaja. Ob koncu so vse jedi brezplačno razdelili med obiskovalce, ki so bili zadovoljni z vsako jedjo na žlico.

V kulturnem programu so se predstavila kulturna društva iz Občine Turnišče. Po besedah predsednika KD Rdeči zvonček Nedelica Antona Raduhe bo društvo z organizacijo prireditev na Kovačevi domačiji nadaljevalo vsako leto z novimi vsebinami.

M.Z.