“Küjamo v nedelo”!

Vir:Pixabay

Za danes smo vam pripravili odlično in zdravo nedeljsko kosilo in sicer lososa s šparglji. Losos je zelo priljubljena hrana, znana kot mastna riba, vendar zelo zdrava, saj vsebuje veliko beljakovin, omega 3 maščob in veliko vitamina D. V njem najdemo tudi vitamin A, B6, B12, C in D, tiamin, riboflavin, niacin, retinol, pantotensko in folno kislino, od mineralov pa kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij, cink, baker, mangan in selen. Kot vemo, pa je z vitamini in minerali ter folno kislino bogat tudi špargelj, ki slovi tudi kot naravni afrodiziak in je odlično živilo za številne diete.

Za pripravo kosila za štiri osebe potrebujemo:

  • 480 dak lososovega fileja
  • 12 špargljev
  • 4 žlice olivnega olja
  • koprc, sol in poper

Fileje lososa namažemo z olivnim oljem in jih natremo s soljo in poprom. Šparglje damo v vrelo vodo in jih kuhamo tri minute, nato pa jih odcedimo in osušimo.

Lososa spečemo na žaru, sprva na zmernem ognju (občasno ga namažemo z olivnim oljem), nato fileje zapečemo na nekoliko močnejšem ognju.

Na žaru, na katerem smo spekli lososa, popečemo tudi šparglje. Ko serviramo, najprej damo na krožnik šparglje, ki jih pokapljamo v olivnem olju, nato dodamo lososa in vse skupaj potresemo s koprcem.

Dober tek!

Ureništvo