Ogorčenje prebivalcev Radenec nad vladno namero

Na socialnih omrežjih se je danes pojavilo več primerov zgražanja nad novico, da naj bi Gibanje Svoboda načrtovalo nastanitev migrantov v Dijaški dom v Radencih. Dejstvo je, da se je Golobova vlada s svojo nepremišljeno migrantsko politiko zaplezala. Prostora za nastanitev migrantov primanjkuje, zaradi velikega porasta kriminala v okoljih z azilnimi domovi pa je naklonjenost domačinov do migrantov na najnižji točki doslej.

V Radencih bodo to nedeljo zaradi odstopa večine svetnikov izpeljali lokalne volitve v občinski svet. V času intenzivne volilne kampanje so se v Radencih zvrstili visoki obiski državnega vrha, kar pa je bilo prikrito aktualnemu županu Romanu Leljaku.

Danes v Radencih že predčasno glasovanje

Prikrivanje v zadnjih dneh postaja povsem razumljivo, saj so visoki predstavniki oblasti (Robert Golob in Urška Klakočar Zupančič) očitno brez vednosti župana pripravljali teren za nastanitev migrantov v dijaški dom v Radencih, v katerem trenutno biva nekaj dijakinj in dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.

Prebivalci Radenec so zgroženi, saj namera ogroža razvoj turizma v dolgoletnem slovenskem turističnem biseru. Novica naj bi po naših informacijah pred kratkim v javnost pricurljala zaradi notranjih konfliktov znotraj Občinskega odbora Gibanje Svoboda Radenci. Nekateri člani naj se ne bi strinjali s podporo občinskega odbora tej vladni nameri, zaradi česar je prišlo do hudih trenj. Nekateri člani naj bi s tega razloga kandidature umaknili, ali pa kandidirali na nekaterih neodvisnih listah.

Na novico so se odzvali v Občinskem odboru Slovenske demokratske stranke, kjer nastanitvi migrantov v dijaški dom in s tem izpostavljanju mladih deklet migrantom ostro nasprotujejo.

Prav tako se je na novico že odzval aktualni župan Roman Leljak, ki je na socialnem omrežju izrazil ogorčenje nad početjem Gibanja Svoboda. “Boste prodali mir in dostojanstvo našega kraja za vašo zmago?, je še zapisal Leljak in izrazil nasprotovanje tej bolestni ideji.

Ali je vladana namera resna, trenutno še ni znano. Ko bomo pridobili ustrezne podatke, bomo o tem tudi poročali.

M.Z.