Lendavski župan Magyar “razkrinkal” neodgovornega lastnika bioplinarne

Neodgovorni lastnik zasačen

Janezu Magyaru včeraj ob izteku delovnega časa ni “dalo miru” in ga je kar vleklo do mesta bioplinarne zaradi smradu, ki se je spet širil iz njenega območja. Aktiviral je tudi medobčinskega inšpektorja go. Mirana Domo danes ob s katerim sta se odpeljala na teren do izvora smradu.

“Najprej sva opazila smrdečo snov v potoku Kopica za bioplinarno. Vidne sledi namernega izlitja sporne snovi sva našla še na drugi strani ob bioplinarni na njivi pšenice, ki je bila posušena oz. ožgana”

Župan Janez Magyar je pod posušeno travo našel skrite gasilske cevi, ki so bile na polje speljane od fermentorjev bioplinarne. O ugotovitvah je obvestil policijo, ki je prišla na lokacijo. Prišli so tudi kriminalisti, ki so takoj pričeli s kriminalistično preiskavo. O izlitju smrdeče snovi v potok Kopica je župan obvestil tudi vodjo Sektorja območja Mure pri Direkciji za vode Antona Kusteca, ki je na teren poslal njihovega predstavnika in obvestil še pooblaščenega izvedenca za nevarna izlitja v vodotoke iz Sektorja območja Drave.

Vsi pristojni aktivirani

Spomnimo, da je župan že v prejšnjem tednu v sms sporočilu lastniku bioplinarne go. Noseju zapisal: V Lendavi ponovno nevzdržno smrdi! “Kaj se dogaja?” Dajte občanom informacijo! Tako ne more iti naprej!

Odgovor J. Noseja

“Smrad, ki se je pojavil, je posledica večje količine dežja, kar nam je povzročilo ponovni vdor vode v dozirno jamo in v halo. To so proswtori, katere so spirali gasilci. Tega smradu ne bo več, ko dobimo analize in dovoljenje za izvioz na madžarsko. Prosim za razumevanje.”

Očitno je, da je župan Magyar lastnika bioplinarne go. Noseja dobil na laži in mu več ne bo zaupal. Občina Lendava si namreč več čas prizadeva in aktivno vključuje vse pristojne institucije, da bi preprečila nadaljnje zlorabe v delovanju bioplinarne v Lendavi in širjenje smradu.

Županova intuicija zasačila neodgovorne lastnike

Bodo inšpekcijske službe in drugi pristojni sedaj končno opravili svoje delo?

Uredništvo