Lepeno v Občini Bovec spet napolnili člani in simpatizerji stranke SDS!

Foto: www.sds.si

Tradicionalno letno srečanje odborov SDS v Bovcu je v soboto 20.7. “napolnilo” dobrih 3000 članov in simpatizerjev stranke. Kot že tradicionalno je srečanje uvod v bogat dvotedenski program, včeraj se je nadaljeval s sveto skalaško mašo, v sobota 27.8. je rezerviran za vzpon na Triglav, tabor pa se bo zaključil v soboto 3. avgusta s kolesarjenjem ob Soči in Lepenjici.

Janša se je zahvalil za odlično opravljeno delo na terenu, kar je botrovalo trikratno zmago na vseh treh volitvah

Predsednik stranke Janez Janša se je članom in simpatizerjem stranke zahvalil za odlično opravljeno delo na terenu. Slednje je zagotovo pripomogla, da je stranka trikrat zmagala na volitvah. Rezultati na lokalnih volitvah, kjer skoraj v dveh tretjinah slovenskih občin za razvoj in napredek skrbijo svetniki stranke SDS, kažejo, kako boljše se ti kraji razvijajo.

Foto: B.P.

“Žal pa je bilo drugače po parlamentarnih volitvah. Vlado so sestavili poraženci”

Predsednik pa je spomnil na težave izida parlamentarnih volitev, kjer so poraženci delali vse v smeri, da zmagovalna SDS ne sestavi vlade. “Tako imamo danes žal vlado, ki zase trdi, da je dobila večinsko podporo ljudi in je manjšinska. Takšne situacije v Evropski uniji ni, obstaja 10 ali celo 11 držav, kjer imajo manjšinsko vlado, ki pa jo vodi stranka, ki je na volitvah zmagala. ne pa stranka, ki je volitve izgubila”, je povedal.

V EU, kjer se karte mešajo na novo, Slovenija premalo ambiciozna

Po oceni predsednika stranke Janeza Janše, tudi na EU parketu nismo dovolj ambiciozni. Spomni, da nas kot resnega igralca na evropskem zemljevidu praktično ni. Spomnimo, da  premier Šarec sistematično izključuje zmagovito stranko SDS, z njo pa se o kakšnem zavzetju evropskega sedeža niti ne pogovarja. Seveda je potrebno spomniti, da prav ljudje v EU institucijah odločajo o investicijah, projektih…, denarju, kjer pa je Slovenija v zadnjem času glede črpanja izrazito neuspešna. Janša je še spomnil na zadnji predlog Šarca glede evropskega komisarja. Sam meni, da so predvsem želeli, da se tja pošlje nekoga, ki doma ne bi nikogar ogrozil, in pozabili, da potrebujemo človeka, ki bo v Evropi za Slovenijo karkoli dosegel.

Čas ki je pred nami, je čas tlakovanja poti za našo deseto zmago

Janša je zaključil, da prihaja čas za 10 zmago stranke, Toda, tokrat pove, da mora biti ta velika, zato, da bo prihodnost Slovenije takšna, v kateri bomo izkoristili priložnosti, ki se ponujajo doma in po svetu. “V našo deseto zmago ne dvomim, potrebujemo pa veliko zmago. Velikost te zmage pa bo v veliki meri odvisna od tega, ali bodo dobri ljudje šli na volitve. Ker stanje, kakršno imamo v Sloveniji in tega ne boste slišali prvič, ampak bomo ponavljali, stanje je takšno zaradi tega, ker dobri ljudje ne gredo volit in izvolijo slabo vlado, s tem, ko ne gredo na volitve”

Sicer pa je vrste stranke SDS samo v letu 2019 stopilo dobrih 2000 novih članov in članic, še posebej pa so se v strankarskih vrstah razveselili mladih.

Uredništvo